Mooie samenwerking tussen Fieten Olie en Storage Partners: ruitenwisservloeistof tanken op de tankstations van Fieten Olie!


Iedere automobilist kent ze en gebruikt ze: de plastic cans met ruitenwisservloeistof. Dat dit erg belastend is voor het milieu mag duidelijk zijn. Jaarlijks verbruiken we in Nederland alleen al voor ruitenwisservloeistof 3.700 ton aan plastic cans. Dat staat gelijk aan het gewicht van 64(!) Boeings. En dan hebben we het nog  niet eens gehad over de productiekosten, de transportkosten en de hoeveelheid opslagruimte die al die cans innemen.

Ruitenwisservloeistof tanken
Dat moest anders, vinden ze bij Storage Partners. Het bedrijf ontwikkelde een nieuw distributiesysteem voor ruitenwisservloeistof dat veel schoner is. In het nieuwe concept wordt de ruitenwisservloeistof niet meer in cans verkocht, maar kan het op locatie getankt worden. De door Storage Partners ontwikkelde TULIP tanks worden o.a. geplaatst bij tankstations en wasstraten.
Fieten Olie is trots op het feit dat we het tweede bedrijf in Nederland zijn waar de tanks geplaatst zijn. Op 22 december beten Hollandscheveld en Hoogeveen-Oost het spits af en het is de bedoeling dat er in 2023 op nog zo’n dertig andere Fietenlocaties ruitenwisservloeistoftanks geplaatst gaan worden. Inmiddels kunnen klanten op tien Fieten Olie tankstations ruitenwisservloeistof tanken.

Hoe werkt het?
Het tanken van ruitenwisservloeistof kan op onze tankstations. In de tank zit TOP-ruitenwisservloeistof, dit is een all-season ruitenwisservloeistof met een vorstbeveiliging van
-11 graden Celsius. De tank is voorzien van een touchscreen en een geïntegreerde betaalautomaat. Betaling kan met een bankpas, maar op dit moment nog niet via tankpassen. Na financiële vrijgave kan de klant direct het reservoir van de ruitenwisservloeistof bijvullen. Papieren tankbonnen zijn bij dit systeem verleden tijd, geheel in lijn met de groene gedachte achter dit product kan de klant na afloop van de tankbeurt een digitale bon opvragen. Na het tanken kan de klant een QR-code scannen, waarna de bon digitaal te downloaden is.   

De voordelen van ruitenwisservloeistof tanken
Dat ruitenwisservloeistof tanken vele voordelen heeft is zonneklaar. Het is eenvoudiger, sneller en goedkoper en neemt in tegenstelling tot een wegwerpcan geen kostbare ruimte in. Die ruimtebesparing werkt ook nog eens twee kanten uit: niet alleen bij de klant thuis of in de auto, maar ook in de shops van de tankstations. En laten we vooral niet vergeten te benadrukken dat het bijdraagt aan een schonere wereld. Eén TULIP tank vervangt namelijk zo’n 10.000 kilo aan wegwerpcans.  

Wij zijn verheugd over deze samenwerking met Storage Partners, want hierdoor kunnen wij een mooie, handige en schone dienst aanbieden aan onze klanten.

Bent u nieuwsgierig geworden? Kom even langs op een van onze stations waar al een tank geplaatst is en probeer het zelf!
Wilt u weten wanneer bij u in de buurt ruitenwisservloeistof tanken mogelijk is? Houd onze socials in de gaten!

Fieten Olie ruitenwisservloeistof, dit tankt u op meerdere locaties