Fieten Olie doopt nieuwe luchtballon

Onlangs maakte Richard Fieten, eigenaar van Fieten Olie, de eerste vaart in de nieuwe Fieten Olie luchtballon. Deze vaart liet wat langer op zich wachten vanwege de situatie rondom het coronavirus, maar nu was het dan eindelijk weer toegestaan om met 2 personen (piloot en passagier) in een ballon te varen. Samen met piloot Roy Gommer van Gommer Ballonvaarten steeg hij op vanaf het weiland aangrenzend aan het huis van zijn ouders, voormalig eigenaren van Fieten Olie, te Hollandscheveld. Een tweede ballon met fotograaf steeg op vanaf hetzelfde veld om de nieuwe aanwinst vanuit een mooi perspectief vast te leggen. Ook reed er een Fieten Olie tankwagen mee om het feest compleet te maken.

Eind februari reisden beide heren af naar Tsjechië om de ballon persoonlijk op te halen bij de Kubicek Balloons fabriek. Hier kregen ze een inkijkje in het productieproces van de luchtballon van A tot Z. 

De strakke ballon in de rood-wit-blauwe Fieten-kleuren zal worden ingezet voor reclamevaarten en vaarten met zakelijke relaties van Fieten Olie. Daarnaast wordt de ballon ingezet voor reguliere passagiersvaarten verzorgd door Gommer Ballonvaarten. De hoop en verwachting is dat de ballon in de loop van de zomer vaak te bewonderen zal zijn boven Nederland, wanneer ballonvaren met meerdere passagiers weer wordt toegestaan.